Asistenta medicală invitată obligatoriu la nunți și evenimente, începând cu 1 iunie

La nunți, pe lângă lăutari, mirii ar putea să fie nevoiți să invite și o asistentă medicală pentru recoltarea probelor biologice.Mai exact, accesul invitaților la petrecere ar putea fi condiționat de un test COVID-19 negativ, ori de dovada vaccinării.

Dacă lucrurile vor sta așa, suntem foarte bucuroși. Asta înseamnă că eforturile noastre chiar au dat roade. Are sens ca, pe lângă persoanele vaccinate, care nu sunt suficiente în acest moment, să aibă acces și cei care dovedesc că nu au COVID în ziua evenimentului ori cei care dovedesc că au trecut prin boală.

În ceea ce privește prezența unei asistente medicale, sau a unui cadru medical, este evident că ne asumăm cu toții că acesta nu va fi un an obișnuit, așteptăm normele autorităților privind implementarea efectivă a acestui triaj de la nunți sau evenimente”, a declarat Dora Pătrașcu, organizator nunți, citat de Antena3.ro.

Ministerul Economiei propune noi măsuri de relaxare care cuprind posibilitatea participării la evenimente private a persoanelor vaccinate sau testate anti-Covid, dar şi eliminarea purtării măştilor în aer liber în zonele cu grad ridicat de vaccinare.

Printre măsurile propuse se numără şi redeschiderea spaţiilor de wellness din hoteluri şi eliminarea limitării de 30% şi 50% privind capacitatea de servire din baruri şi restaurante, cu respectarea măsurilor de distanţare în apă.

La evenimentele la care participă mai mult de 20 de persoane vor putea participa doar persoanele vaccinate, testate sau imunizate în urma vindecării de COVID-19. O altă serie de propuneri de relaxare vizează rata de vaccinare la nivel regional sau judeţean.

De exemplu, acolo unde gradul de imunizare este de 50%, masca să nu mai fie obligatorie în aer liber, iar restricţiile de deplasare pe timpul nopţii să fie eliminate. La 70% grad de vaccinare, obligaţia de a purta mască în spaţiile publice să fie, de asemenea, eliminată.

1 thought on “Asistenta medicală invitată obligatoriu la nunți și evenimente, începând cu 1 iunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *