Vasile Dîncu la RFI: Nu este un moment foarte bun neapărat acesta pentru o moțiune de cenzură

PSD nu vrea să intre la guvernare ca să participe la jocul de șantaj dintre PNL și USR PLUS, declară la RFI președintele Consiliului Național al formațiunii, Vasile Dîncu, în opinia căruia coaliția actuală mai are o șansă să rezolve criza în care se află.

Întrebat în contextul crizei din coaliție dacă este momentul cel mai potrivit pentru o moțiune de cenzură, Vasile Dîncu a răspuns: ”Nu cred că este un moment foarte bun neapărat acesta pentru o moțiune de cenzură. Mai au o șansă cei care sunt în acest moment la guvernare să găsească o soluție rapidă. Dacă nu vor găsi o soluție rapidă, atunci invităm ca o parte dintre ei, cei nemulțumiți, să vină alături de noi, să facem o moțiune de cenzură, dar nu este în acest moment și în actuala situație chiar momentul pentru a specula această criză cu o moțiune de cenzură. Așteptăm însă să fie raționali și să rezolve rapid această criză. Dacă nu, o moțiune de cenzură se impune, însă nu vom face o moțiune de cenzură de spectacol, ci numai una care trece cu siguranță și care produce o altă soluție politică mai bună”.

Ce spune vicepreședintele USR PLUS Iulian Bulai despre varianta Orban-premier: https://www.rfi.ro/politica-132988-iulian-bulai-orban-premier-criza-coalitie

”Nu dorim să intrăm la guvernare să participăm la jocul de șantaj între aceste două partide. Dacă această criză nu se rezolvă, putem să mergem la Cotroceni, dacă suntem chemați și să propunem un premier și un program de guvernare alternativ, pe care îl avem. Altfel, vom monitoriza și cerem de urgență ca această coaliție aflată la guvernare să rezolve aceste probleme politice în interiorul ei, pentru ca România să poată face față acestei crize”, spune social-democratul.

3 thoughts on “Vasile Dîncu la RFI: Nu este un moment foarte bun neapărat acesta pentru o moțiune de cenzură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *