Șapte foști parlamentari își cer pensiile speciale înapoi în instanță.

Şapte foşti parlamentari de Bistriţa-Năsăud au acţionat în instanţă Parlamentul şi îşi cer pensiile speciale înapoi. Acţiunea a fost înregistrată pe rolul tribunalului judeţean în cursul zilei de miercuri, 14 aprilie 2021.

Ei cer să se constate nulitatea ordinelor în baza cărora nu mai primesc pensii speciale.

Printre aceştia se numără fostul preşedinte al PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, dar şi alţi doi foşti lideri de organizaţii judeţene de partid şi foşti prefecţi – Viorel Pupeză (PSD) şi Ioan Ţintean (ALDE). Ceilalţi patru sunt Viorel Ilişiu, Emil Rus, Emil Scurtu şi Ioan Sonea.

Cel mai longeviv parlamentar de Bistriţa-Năsăud, fostul deputat Ioan Oltean, care a avut şase mandate în Parlament, a declarat astazi, că indemnizaţia lunară pe care o primea se ridica la 10.000 de lei şi că, în opinia sa, o lege nu poate să acţioneze retroactiv.

‘Am contestat ordinul prin care s-a dispus încetarea plăţii acelei indemnizaţii pentru limită de vârstă. Eu am şase mandate, iar suma era de 10.000 de lei – asta e suma maximă de care beneficiază cei care au de la trei mandate în sus. Noi atacăm un ordin, pentru că în temeiul unei legi s-a emis un ordin prin care s-a aprobat indemnizaţia, şi în temeiul altui ordin, care s-a emis în temeiul altei legi, s-a sistat plata. În opinia mea, este vorba de neretroactivitate: o lege nu poate să retroactiveze, se spune clar şi în Dreptul constituţional, şi în Dreptul civil, legea nu produce efecte retroactive‘, a precizat Oltean.

5 thoughts on “Șapte foști parlamentari își cer pensiile speciale înapoi în instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *