Conform Prefectului Tasnadi Szilard de astăzi se îmblânzește restricțiile în Cluj- Napoca unde rata de infectare a scăzut sub 7 la mie.

Conform Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj, rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1.000 locuitori la data de 12.04.2021 pentru perioada 26.03-08.04 este de 6.62, fapt care determină Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj să ridice restricțiile impuse în prezent pe durata săptămânii. Prefectul județului Cluj, Tasnádi István Szilárd a confirmat pentru Transilvania Reporter că restricțiile vor fi ridicate de astăzi, iar în acest moment se lucrează la proiect.

În prezent, CJSU a impus în Cluj-Napoca restricții în ce privește circulația persoanelor după ora 20.00 și închiderea magazinelor la ora 18.00 inclusiv în zilele de luni până joi inclusiv, după ce rata de infectare a crescut peste pragul limită de 7,5 la mia de locuitori. În cazul în care rata coboară sub 7 la mie, în municipiul reședință de județ ar mai fi valabile doar restricțiile din zilele de weekend, urmând ca magazinele să rămână deschise până la ora 21, iar clujenii ar putea circula liber până la ora 22.

Ieri, județul Cluj a raportat, în ultimele 24 de ore, mai multe cazuri de COVID-19, 514, decât Bucureștiul, 500, care conduce de regulă în topul zonelor cu cele mai multe noi îmbolnăviri. Urmează, la mare distanță, județele Constanța, Ilfov și Prahova, cu peste 100 de infectări noi, restul județelor raportând sub 100 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Rata de infectare în localitățile județului Cluj comunicată astăzi de DSP Cluj poate fi consultată aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *