Boc vrea să facă un concert-test la Cluj, ca şi cel din Barcelona, pentru a deschide marile festivaluri

Primarul Emil Boc a făcut în această dimineaţă câteva declaraţii, la un post de televiziune naţional, cu privire la protestul anti restricţii de la Cluj-Napoca şi cu privire la posibilitatea desfăşurării în condiţii de siguranţă a marilor festivaluri de la Cluj: Untold sau Electric Castle. La Cluj a fost un protest paşnic, pentru deschiderea sălilor de fitness şi care s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile legale”, a declarat Emil Boc la Digi24.

Referitor la faptul că primarul susţine deschiderea marilor festivaluri Untold sau Electric Castle, acesta a precizat că, în primul rând prioritatea zero este protejarea populaţiei cu respectarea regulilor fundamentale impuse de către statul român pentru ca cetăţenii să poată trece împreună prin perioada grea care va urma în lunile aprilie şi mai.

Acesta a precizat că urmăreşte cu interes rezultatul studiului desfăşurat la Barcelona cu cei 5000 de participanţi la un concert experiment pentru a putea testa, cu un număr redus de participanţi, o asemenea soluţie şi la Cluj-Napoca şi pentru a şti cum să ne pregătim pentru festivalurile din vară şi din toamnă.Trebuie să găsim un echilibru între restricţii şi deschidere, pentru că oamenii într-adevăr sunt extrem de stresaţi după un an de pandemie”, a spus Emil Boc. Acesta a precizat că e necesar un echilibru între vaccinarea masivă şi consistentă, coroborată cu respectarea regulilor. 

Important este să avem cetăţenii de partea noastră. Pentru că oricâţi poliţişti vom pune în spatele cetăţenilor, nu vom avea efectul scontat dacă nu se respectă regulile. Cred că important este să înţelegem că toţi suntem în aceeaşi barcă. Că împreună trebuie să trecem prin acest efort extraordinar şi că, aşa cum spune românul: -Nu-i mult până departe-. Acum cu vaccinarea mai accelerată putem să sperăm că vine în cele din urmă şi starea de normalitate”, a adăugat Boc.  

„La Cluj este un climat de responsbilitate. Numărul celor de pe listele de aşteptare este cel mai mare la Cluj, după Bucureşti şi arată că există o conştiinţă civică”, a mai precizat Emil Boc. Acesta a adăugat că e important ca fiecare să îşi aducă contribuţia pentru a nu depăşi rata de infectare de 7,5 la mia de locuitori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *