Clujenii au ieșit la „Marșul haosului imobiliar” din Hoia, au fost prezenți câteva sute.

Sute de clujeni și activiști de mediu au răspuns invitației de chemare la o acțiune de protest împotriva dezvoltării imobiliare haotice din zona pădurii Hoia-Baciu.

„Marșul haosului imobiliar” din Hoia a fost organizat de activistul de mediu Adrian Dohotaru, alături de reprezentanți ai platformei civice DeClic.

Manifestanții au purtat cu ei pancarte cu mesajele „Nu suntem pe drumul cel bun. Apărăm pădurea Hoia-Baciu!”, „Stop haosului imobiliar” sau „Stop drumurilor și blocurilor în Hoia”.

Drumul din pietriș apărut la buza pădurii Hoia se află pe teritoriului municipiului Cluj-Napoca, iar ansamblurile rezidențiale care urmează să fie construite de dezvoltatorul Vasile Salanță sunt pe raza comunei Floresti, astfel că autorizația de construire a fost dată de fostul primar Horia Șulea.

Acțiunea a generat un interes mare din partea societății civile clujene, tineri, bătrâni, familii cu copii au venit la marș pentru a susține pădurea Hoia-Baciu, acest „plămân verde” al Clujului.

Clujenii cer la unison retragerea autorizației de construcție pentru ansamblul imobiliar, iar pădurea Hoia-Baciu să nu fie distrusă de „rechinii imobiliari”.

1 thought on “Clujenii au ieșit la „Marșul haosului imobiliar” din Hoia, au fost prezenți câteva sute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *