Moștenirea pe care a lăsat-o Floreștiului fostul primar Horia Șulea.Blocuri, blocuri și iar blocuri.

Opinia publică a luat foc când s-a descoperit că un drum din pădurea Hoia a fost pietruit fără autorizație. Primăria Florești, Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Județean habar nu aveau de situație. Drumul leagă extremitatea nord-estică a Floreștiului de strada Tăietura Turcului, din Cluj-Napoca, și urma să fie utilizat pentru a transporta materialele necesare construirii unui ansamblu imobiliar.

Este moștenirea pe care a lăsat-o Floreștiului fostul primar Horia Șulea. El a semnat autorizația de construire, cu doar 17 zile înainte de alegerile locale! Să fim atenți, săptămâna aceasta Curtea de Apel Cluj urmează să dea verdictul în dosarul de corupție în care Șulea este implicat.

Media9 ne prezintă în exclusivitate autorizația de construire, emisă de Primăria Florești și semnată de Horia Șulea, în favoarea societăților Someșul Cald Producție SRL și Cristal Turism SRL din Gilău, controlate de omul de afaceri Vasile Salanță, alias Moșu’ Pic.

Ca un amănunt interesat, Salanță a fost partener de afaceri cu șeful Ocolului Silvic, Adrian Apostoaie. Erau doi dintre cei trei acționari ai Hotelului Royal; al treilea era Teodor Pop-Pușcaș, de la PP Protect.

Nu e niciun fel de problemă, nu s-a afectat fondul forestier, drumul acela e drum de peste 50 de ani”, declara Apostoaie pentru Ziar de Cluj, pe care părea că nu îl deranjează pietruirea neautorizată.

Zona unde dorește să construiască Vasile Salanță este spectaculoasă, chiar la marginea Pădurii Hoia; un mic colț de rai. Este un loc de agrement, unde clujeni și floreșteni ies la iarbă verde sau aleg să se dea cu bicicleta; panorama este minunată. Salanță a început deja să sape la fundația blocului cu două niveluri de subsol, demisol, parter, șase etaje întregi și două retrase. Primăria Florești nu prea are ce să facă în această fază, însă societatea civilă îi cere prefectului Tasnadi Szilard să intervină.

Conform publicației Media9 care a fost în zonă. Constructorul a urcat cu buldozerele pe drumul asfaltat până aproape de creastă. Și ce credeți, utilajele l-au distrus pe ultima sa parte. Este o problemă și cu acel drum; nimeni nu știe cum a apărut și cine l-a asfaltat. Acesta nu figurează astfel în documentele Primăriei, parcă a fost betonat de extratereștri.

Că tot vorbeam de Șulea, el a încercat de mai multe ori să treacă prin Consiliul Local proiectului unui cartier de peste 900 de apartamente în acea zonă; ultima dată, în martie 2020, când consilierii locali i-au dat cu tifla: zero voturi pentru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *