Inevitabilul s-a produs.Polițista pensionată la 42 de ani a fost numită secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne.

Premierul Florin Cîțu a acceptat propunerea USR-PLUS de a o numi pe Irina Alexe secretar de stat la Ministerul de Interne.Irina Alexe a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne în guvernarea Cioloș.

USR PLUS se laudă cu propunerea lor, spunând că Alexe este membru PLUS şi are o “experienţă îndelungată juridică şi administrativă”, fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului.

Pensionară la 42 de ani

Irina Alexe intrat în atenția presei în urmă cu câțiva ani după ce s-a aflat că în 2016 s-a pensionat la doar 42 de ani, pensia ei fiind de 13.000 de lei în acea perioadă.

Potrivit surselor HotNews.ro, între timp pensia sa a crescut și mai mult.

În februarie 2016 a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În momentul numirii era secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. În septembrie 2016 s-a întors la Ministerul de Interne, dar pe funcție de secretar de stat.

În 2019 a ajuns în conducerea PLUS. La doar 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română, echivalentul funcției de general cu o stea, potrivit B1. Ascensiunea ei în această funcție a fost pusă sub semnul întrebării în condițiile în care era vorba despre un grad profesional care se obține extrem de greu. Numirile sale pe funcții înalte au fost puse pe seama apropierii sale de Vasile Blaga.

1 thought on “Inevitabilul s-a produs.Polițista pensionată la 42 de ani a fost numită secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *