Se reabilitează malurile Someșului Mic.Peste 300 milioane euro puse la bătaie.

Cinci oferte au fost depuse la licitația organizată de Primăria Cluj-Napoca pentru reabilitarea Parcului Feroviarilor. În următoarea lună, comisia va analiza dosarele competitorilor și, dacă nu vor fi contestații, lucrările vor putea începe în vara acestui an.
Reabilitarea malurilor Someșului Mic și a parcurilor aflate în apropierea lui este cel mai important proiect de investiții pe care administrația locală îl are în acest an la Cluj-Napoca.

Pentru Parcul Armătura au fost depuse partu oferte și sunt în faza de evaluare la comisia de licitație. De asemenea, avem în derulare o altă procedură de achiziții pentru proiectare și execuție pentru platoul Sălii Sporturilor. Și, sigur, foarte importantă e licitația pentru Parcul Feroviarilor, unde marți, 23 februarie, a expirat termenul de depunere a ofertelor. (Ovidiu Cîmpean)

Șeful Direcției de dezvoltare locală din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, vorbește despre cea mai importantă investiție pe care administrația locală o are în acest an.

Modernizarea malurilor Someșului Mic, proiect care include și parcurile din imediata apropiere a râului, va începe la sfârșitul acestei primăveri, dacă licitațiile nu vor fi prea mult întârziate de contestații.
Pentru refacerea Parcului Armătura au depus oferte patru firme, modernizarea Parcului Feroviarilor a atras cinci competitori, iar licitația pentru reamenajarea platoului din fața Sălii Sporturilor are termen de depunere a ofertelor sfârșitul acestei luni.
Ovidiu Cîmpean arată că, odată cu aceste investiții, vor fi create noi zone pietonale și urmează să se amenajeze piste pentru bicicliști:

Principalul obiectiv este creșterea accesibilității cetățenilor la râul Someș și crearea unui coridor verde de mobilitate urbană sustenabilă. Avem prevăzuți peste 10 km de piste pentru biciclete și 12 kilometri de alei pietonale. Vor fi amenajate zone întregi pentru pietoni, cum este strada Gavril Muzicescu sau platoul Sălii Sporturilor. Vor fi construite și două poduri, unul care va face legătura între Parcul Rozelor și spațiul verde din zona bulevardului 1 Decembrie din cartierul Grigorescu și un alt pod în Parcul Armătura, peste pârâul Nadăș. (Ovidiu Cîmpean)

Autoritățile locale speră că până la sfârșitul anului 2023 vor reuși să schimbe aspectul pe care îl au în prezent malurile Someșului Mic și parcurile aflate în apropierea râului.
Ovidiu Cîmpean spune că fondurile necesare, peste 30 de milioane de euro, sunt asigurate din surse europene:

La primele tronsoane lucrările vor începe undeva în lunile mai, iunie 2021, în funcție de derularea procedurilor de achiziție și dacă nu vor fi contestații și estimăm că execuția lor va dura doi ani. Valoarea totală a proiectului de reamenajare a malurilor Someșului este de 32 de milioane de euro. Pentru toate aceste tronsoane avem semnate contracte de finanțare din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. (Ovidiu Cîmpean)

1 thought on “Se reabilitează malurile Someșului Mic.Peste 300 milioane euro puse la bătaie.

  1. Good day! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?

    I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *