Cluj: Sute de case construite fără autorizație pe Valea Fânațelor. Situația în zonă este dramatică municipalitatea trebuie să vină cu soluții.

Sergiu Hossu, co-președintele USR-PLUS Cluj Napoca, a atras atenția asupra unor probleme grave cu care se confruntă locuitorii din Valea Fânațelor.Casele sunt construite fără autorizație, lipsesc utilitățile, serviciul de salubrizare este inexistent.Valea Fanatelor este parte din Cluj Napoca

Casele sunt construite fără autorizație, lipsesc utilitățile, serviciul de salubrizare este inexistent.

Cluj: Ar trebui demolate? Sute de case construite fără autorizație  pe Valea Fânațelor. Situația în zonă este dramatică 1

„Valea Fanatelor este parte din Cluj Napoca.

In aceasta zona locuiesc undeva la 600 de persoane, din care peste 100 de copii.

Sâmbătă am avut o întâlnire cu mai multe persoane care locuiesc in aceasta zona. Sunt foarte multe probleme:

aproximativ 250 de case construite fără autorizație de construcție
– lipsa utilităților, nu exista canalizare, apa sau gaz
– curentul este tras pe “organizare agricolă/pompa apa”
– serviciul de salubrizare aproape inexistent, cu toate ca plătesc abonament lunar, deșeurile sunt ridicate la 2 săptămâni
– nu exista iluminat stradal
– drumurile sunt neasfaltate, despre deszăpezire nu mai vorbim

Străzile nu au nume iar casele nu au număr. La început nu am înțeles importanța unui nume pt fiecare stradă sau cât de important este un număr la o casă: “Va rog sa vă gândiți că în aceasta zonă locuiesc persoane in vârstă, dacă sunăm la ambulantă nu putem sa le indicăm o adresă, la fel și-n cazul unui incendiu”.

Există un singur microbuz care duce elevii la școală, mult prea puțin. Peste 50 de copii sunt duși la școala zi de zi de către părinți. Transportul in comun nu există: “Plătim impozite și taxe, de ce nu beneficiem și noi de transport in comun? De ce nu putem sa ne trimitem copiii la școala cu autobuzul?”

Terenul pe care acești oameni au construit este in extravilan, nu exista PUZ și bineînțeles(așa cum am zis la început) autorizație de construcție”, a transmis Sergiu Hossu.

O situația asemănătoare este și pe Valea Chintăului. Este incredibil cum, la Cluj, încă se construiește fără autorizație, unele chiar și în centrul orașului (cum e hotelul din Piața Mihai Viteazu). O situație de secol XIX. “Am o bucată de pământ, îmi fac o casă”. Avem probabil peste 1.000 de locuințe neautorizate, în intravilanul și extravilanul municipiului, iar Primăria pur și simplu nu are soluții. În mod normal, acestea trebuie demolate, dar pentru o asemenea decizie este nevoie de o decizie definitivă a instanței”, scriu cei de la Media9.ro.

„Bairam! Peste 250 case construite fără autorizație în Valea Fânațelor. La fel și pe Valea Chintăului. La fel și în plin centrul orașului. Iar Primăria cică nu are soluții.

N-o fi având… dar nici să nu se dea surprinsă.: fenomenul asta e pe escaladate de câteva mandate, și e alimentat zi de zi, de zeci de scandaluri răsunătoare – ba cu clădiri aprobate pentru a fi construite peste trotuar, ba cu autorizații obținute în două zile pentru finuțu’ primarului, ba de Coșciul Clujului.

Și vor mai urma. Când ăla cu Audiul bagă voios pe contrasens, tu cu Loganul te simți ca un prost în ambuteiaj, așa-i, clujene? Te oprește bunul simț ardelenesc? De fapt, prin modul în care îi tratează pe proprii șmecheri, Primăria face noua educație cetățenească”, a scris un clujean pe grupul Clujul Civic.

15 thoughts on “Cluj: Sute de case construite fără autorizație pe Valea Fânațelor. Situația în zonă este dramatică municipalitatea trebuie să vină cu soluții.

  1. Please let me know if you’re looking for a writer for your site.

    You have some really great posts and I believe I would be a good asset.
    If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some content for
    your blog in exchange for a link back to mine. Please send
    me an e-mail if interested. Thank you! http://cialllis.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *