Emil Boc despre hotelul ,,sicriu,, de pe strada Avram Iancu: ”Și eu sunt la fel de revoltat, la București s-a decis, noi stăm la încasat,,

Primarul Emil Boc se declară la fel de revoltat ca opinia publică clujeană cu privire la aspectul hotelului care va fi realizat pe strada Avram Iancu și care va face parte din lanțul internațional Marriot.

Acest proiect nu a făcut plăcere multora dintre noi, cel puțin mie nu îmi face plăcere”, a spus Emil Boc.

Arhitectul șef al orașului, Pop Claudius, a menționat că primele intenții de amenajare a hotelului au apărut încă din 2006, când s-a inițiat demersul PUD-ului și PUZ-ului, finalizat în 2009.

În 2010 proiectul a primit și aprobarea în Consiliul Local Cluj-Napoca, întrucât documentația avea toate avizele, inclusiv cel al Comisiei Naționale de Monumente

Comisia Zonală de Monumente Cluj n-a avizat favorabil proiectul aflat într-o zonă protejată. Legea prevede însă posibilitatea contestării deciziei la Comisia Națională de Monumente, unde în cele din urmă s-a acordat aviz favorabil.

De trei ori proiectul a fost respins la Cluj, dar a fost aprobat la București.

”Clujul a dat aviz negativ. Fără avizul celor de la București, proiectul nu trecerea. Noi suntem la încasat aici, dar deciziile nu se iau aici”, a declarat Emil Boc.

Firma de proiectare care a realizat designul final al clădrii este Architect Service SRL, din București.

Juristul Alina Rus, director executiv al departamentului Juridic din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a arătat că proiectul are toate documentațiile necesare pentru aprobare. Mai mult, au fost trei litigii pentru blocarea hotelului și anularea PUZ-ului, însă toate au fost respinse. ”Documentațiile au avut toate avizele prevăzute de lege pentru adoptarea PUZ-ului, o soluție de respingere a cererilor beneficiarilor ducea la o acțiune civilă de obligare la emiterea actelor, fie la o acțiune de natură penală”. Adică din punct de vedere legal autoritățile locale au fost obligate să aprobe proiectul.

103 thoughts on “Emil Boc despre hotelul ,,sicriu,, de pe strada Avram Iancu: ”Și eu sunt la fel de revoltat, la București s-a decis, noi stăm la încasat,,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *