Dan Canta, directorul general SC Napoca SA, acuză primăria Florești și pe primarul Bogdan Pivariu pentru nefinalizarea străzii Eroilor.

In această dimineată, directorul General Napoca S.A, Dan Canta invitat la Napoca FM a afirmat că nu a existat înțelegerea administrației locale pentru finalizarea străzii Eroilor din comuna Florești. El a mai spus că o mare vină le apartine angajaților de la Birourile Achiziții, Juridic şi Contabilitate.

“Noi suntem încă în durata contractului care a expirat în septembrie, dar mai există o durată de execuție în interiorul acestei durate contractuale. E adevărat că în luna septembrie, mai precisanul trecut a expirat durata de execuție. Cu mult timp înainte am sesizat administrația locală și am cerut prelungire. Știți foarte bine haosul urbanistic din Florești că a generat foarte multe problemedeținătorilor de utilități. Noi când am luat avizele de la deținătorii de utilități: curent, apă caldă canal, gaz, ei nu au spus că pe acolo trec conductele. Ne-am apucat de lucru și am constatat că lucrurile stau complet diferit față de ceea ce au spus ei prin avizele pe care ni le-au dat. Am găsit foarte multe rețele pe tot traseul lucrării și atunci am tot sesizat prin nenumerate adrese că rezolvăm. Este foarte important să lucrăm foarte bine cu deținătorii de rețele și cu unitatea administrativă pentru că ei pot să pună presiune și să rezolve corect aceste probleme, de aici au pornit foarte multe probleme tehnice. Uitați-vă că avem magazine, am avut foarte mari probleme cu ei că nu ne lăsau să ne executăm lucrările. Deci o sumedenie de piedici pe care le-am avut în execuția acestor lucrări. Nu am avut deloc înțelegerea administrației locale. Noi nu am primit răspuns de la nimeni”a spus Dan Canta la Napoca FM.

Ce discutii a purtat Dan Canta cu noul primar

In cadrul emisiunii de la Napoca FM, Dan Canta a relatat şi ce discutii a purtat cu primarul B.Pivariu, căruia i-a explicat că a preluat şi pasivul, nu doar activul.

“Este vina celor de achiziţii, celor de la juridic. Noul primar a spus că nu poate semna un act care prelungeşte durata de excuţie, dar retroactiv şi i-am explicat domnului primar, că atunci când se ajunge într-o astfel de funcţie trebuie să preiei activul şi pasivul, nu se poate spune că dacă nu s-a semnat atunci, acum gata se opresc lucrurile şi nu mai funcţionează Floreştiul”, a declarat Dan Canta.

Şi dacă am văzut că există acestea, am făcut o notificare prin care le solicitam ca în 5 zile să semneze actul adiţional, nu au răspuns la notificarea noastră, am notificat rezilierea contractului, pentru că nu era niciun sens. Dacă dincolo nu este un receptor să mă asculte cineva, vorbesc singur. E foarte mare păcat pentru cei care locuiesc în Floreşti, o să o mai ducă încă câţiva ani de zile cu strada aşa şi vor da vina în stânga şi în dreapta. Dacă chiar vreau să spun că nu vreau să raspund pentru ce au facut ceilalţi înainte, foarte bine, însă trebuie făcut un audit să vadă ce s-a intamplat şi de acolo se hotărăşte. De asemenea, trebuie făcut un proiect de hotărâre de Consiliu Local, îl supui dezbaterii publice. Tu trebuie să pui în practică ceea ce hotărăşte deliberativul. Asta înseamnă Executivul Consiliului Local, reprezentat de primar şi de toată echipa.

Noi nu dorim decât prelungirea perioadei de execuţie. Sunt multe documente care arată că este corectă solicitarea noastră şi odată cu prelungirea pe ultima porţiune să discutam un nou proiect. Nu s-a cerut nici bani în plus, nimic. Dacă nu se găsește o formulă de negociere se poate ajunge și la proces. Instanțele vor hotărî. Noi am făcut tot se cere omenește posibil. Noi dorim prelungirea duratei de execuție și o dată cu prelungirea duratei, pe ultima porțiune să discutăm o nouă soluție tehnică”, a mai declarat Dan Canta, directorul general SC NAPOCA S.A. la Napoca FM. 

53 thoughts on “Dan Canta, directorul general SC Napoca SA, acuză primăria Florești și pe primarul Bogdan Pivariu pentru nefinalizarea străzii Eroilor.

  1. 426310 993228I enjoyed reading this a lot I truly hope to read far more of your posts in the future, so Ive bookmarked your weblog. But I couldnt just bookmark it, oh no.. When I see quality websites like this 1, I like to share it with other people So Ive designed a backlink to your web site (from 540991

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *