Sa ne aducem aminte de clujeanul Miklos Paizs unul dintre cei mai valorosi pugilisti pe care i-a avut Romania.

Miklos a luptat la 18 ani pentru titlul mondial în Santo Domingo, Republica Dominicană .Tabelul competiţiei din 1983 arată că Miki a învins în semifinale un cubanez, iar în finală a pierdut cu americanul Arthur Williams, care mai apoi a devenit un boxer profesionist şi a fost poreclit The King ( Regele).

„A fost cel mai greu meci al meu. La sfârşitul lui, mie mi-a ridicat mâna arbitrul ca învingător, dar după cinci minute s-a dat altă decizie, iar noi n-aveam bani de contestaţii”, a povestit clujeanul.

Miklos Paizs locuieşte acum în Florenţa, Italia, unde are un club de noapte River, frecventat de numeroase vedete, printre care şi fotbalistul Adrian Mutu, pe când juca la Fiorentina. De asemenea, clujeanul şi-a deschis o sală de box în Italia.

„Vreau să-i învăţ pe cei mici, dacă eu n-am putut să continui cariera”, ne-a spus Miklos Paizs. Acesta a fost coleg de cameră în catonamente cu Rudel Obreja timp de 10 ani. „Am fost şi eu la acea finala din Santo Domingo. Îl ştiu bine pe Miklos Paizs. Era foarte talentat şi, dacă ar fi continuat cariera, putea ajunge un boxer mare, în genul lui Muhammad Ali”, a precizat Obreja.

91 thoughts on “Sa ne aducem aminte de clujeanul Miklos Paizs unul dintre cei mai valorosi pugilisti pe care i-a avut Romania.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *