În total, până acum, au fost semnalate 158 de tipuri de măști neconforme pe piață.

La nivel european sunt emise mai multe alerte de măști neconforme și multe dintre aceste produse au ajuns la vânzare și-n România.

De la debutul pandemiei, mulți au căutat să se îmbogățească peste noapte și s-au apucat să fabrice măști de protecție. Dincolo de cele medicinale, recunoscute și omologate de experți, pe piață se găsesc și produse neconforme, cu diverse defecte și care nu respectă reglementările în vigoare.

Multe dintre ele au ajuns la vânzare și-n România. Prin sistemul de alertă rapidă europeană a fost emisă încă o notificare în acest sens, potrivit InfoCons. În total, până acum, au fost semnalate 158 de tipuri de măști neconforme.

Potrivit InfoCons, alertele pentru cele 6 tipuri de măști neconforme au venit din Estonia, Letonia și Luxemburg. În multe dintre cazuri, produsele poartă marcajul CE, dar nu sunt certificate de organismul european competent ca echipament de protecție.

În consecință, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele de sănătate și siguranță și să nu fie protejat în mod corespunzător atunci când este combinat cu măsuri suplimentare.

De asemenea, alte produse nu-s conforme cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și cu standardele europene relevante. În cazul altor produse, s-a constatat că se promovează un potențial de protecție împotriva particulelor (virale), dar capacitatea de filtrare nu a fost certificată de un organism (european) relevant.

În consecință, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele de sănătate și siguranță și, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare.  Alertele emise sunt de găsit pe site-ul InfoCons, potrivit playtech.ro

breaking news banner template. breaking news ribbon label sign

5 thoughts on “În total, până acum, au fost semnalate 158 de tipuri de măști neconforme pe piață.

 1. Can I simply say what a comfort to discover someone that really understands what they’re talking about on the internet.
  You certainly realize how to bring a problem to light and make it important.
  More people should read this and understand this side of the story.

  It’s surprising you are not more popular because you most
  certainly possess the gift.

 2. I together with my buddies have been looking through the good techniques found on your site and suddenly I
  had an awful suspicion I had not expressed respect to the web blog owner for
  those techniques. Those women came absolutely happy to read through
  them and have now honestly been making the most of those things.
  I appreciate you for truly being simply accommodating and then for figuring out
  some useful guides most people are really wanting to learn about.
  My sincere regret for not expressing appreciation to you earlier.

  Feel free to visit my webpage http://www.qijiang520.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *